Skyline Belgrade

Dom – mesto na kojem se osećam najsigurnije


Ispijanje prve jutarnje kafe sa vašim partnerom na terasi sa koje se proteže najlepši pogled na Beograd pre samo dve nedelje bio je luksuz, a sada je to ritual. Sada se sećate zbog čega ste baš u toj zgradi odlučili da kupite stan i nije vam žao što ste izvadili porcelan kupljen za
posebne trenutke. Jer upravo je ovo poseban trenutak – trenutak koji nas je sve malo prodrmao i umirio. Odlučili ste da sa vašom porodicom ostanete kod kuće i tako doprinesete celokupnom društvu da se što pre oporavi, ali i da se vi “resetujete”. Vreme nam je da skratimo celodnevne sastanke, oslobodimo se nepotrebnog stresa, vreme je da konačno svi zajedno ručamo i prepustimo se smehu. Iako odlazak u nabavku trenutno izgleda kao odlazak na tajni zadatak, srećni ste što je market iza ugla i sa prozora možete da vidite kada je najmanja gužva. Ono što je inače uobičajeno i svakodnevno, a u trenutnoj situaciji predstavlja luksuz, jeste lokacija na kojoj stanujete odnosno blizina marketa, apoteka ili zdravstvenih institucija. Upravo ovo vas je podsetilo zašto je vaš stan pobedio u odnosu na konkurenciju kada ste se odličili da ga kupite. Shvatićete da trenutno, kada imate više slobodnog vremena, neke stvari više primećujete i još više cenite. Shvatićete značaj tišine i koliko je bitna dobra izolacija kada je zgrada puna ljudi, a vama je potreban mir jer uspavljujete vašu bebu. Cenićete to što imate dobar sistem održavanja zgrade, jer se liftovi i zajedničke prostorije svakog dana dezinfikuju. Vaši ljubimci će vam biti zahvalni što ste im omogućili da u blizini svog doma imaju park gde mogu da uživaju onoliko vremena koliko je to dozvoljeno.
U ovim trenucima, kada nam je zdravlje porodice ali i celokupne zajednice na prvom mestu, važno je da budemo zahvalni na tome što vreme provodimo sa najvoljenijima u sopstvenom domu. Svoj dom ste uredili baš tako da se svaki član oseća prijatno, imate dovoljno prostora da svako ima svoj kutak u kojem će se relaksirati, a opet sa druge strane imate veliki dnevni boravak u kojem možete da organizujete karaoke sa vašom decom ili da konačno krenete na jogu. Naučnici su dokazali da ukoliko 21 dan ponavljate određenu aktivnost da ona postaje navika, a bavaljenje sportom svakako je jedna od boljih odluka koje možete da donesete.Iskoristite ovaj period izolacije najbolje što možete, uživajte u svom domu. Dekorišite ga. Napravite novi raspored nameštaja. Otpakujte set za ručavanje koji ste dobili kao poklon za mladence i baš danas u njemu poslužite jelo koje ste po prvi put skuvali. Iskoristite svaki trenutak da uživate u svom domu, jer uskoro ćete ponovo prvu jutarnju kafu piti na brzinu žonglirajući između pakovanja užine svom detetu i čitanja mejlova na mobilnom telefonu.